راهنمای خرید اسکیت
مجموعه: ورزش عمومی
خرید اسکیت
تجهیزات ورزشی مناسب، استاندارد و حرفهای از ارکان اصولی تمام رشتههاست. رشته اسکیت نیز از این قائده مستثنی نیست و در هنگام خرید کفش اسکیت که اصلیترین وسیله این رشته است باید با در نظر داشتن ملاکهای یک اسکیت استاندارد و با کیفیت، انتخاب درستی داشته باشید. با این بخش از بتوته همراه باشید تا بتوانید در انتخاب و خرید اسکیت مناسب و با کیفیت موفق عمل کنید.
اسکیت
اسکیت ورزشی هیجان انگیز است که محبوبیت آن روز به روز بیشتر میشود. طی کردن مسافتی در حالی که اسکیت به پا دارید، میتواند بسیار لذت بخش باشد.
رشته ورزشی اسکیت سبکهای مختلفی از جمله اسکیت نمایشی، اسکیت سرعت، اسکیت رولر، اسکیت جادهای و غیره دارد. همچنین برخی از اسکیت به طور تفریحی استفاده میکنند، اما در تمامی آنها استفاده از کفش اسکیت مناسب ضروری است.
خرید اسکیت مناسب به حدی مهم است که ممکن است شما بعد از یکبار استفاده از اسکیت نامناسب و نامرغوب به کلی این رشته را کنار بگذارید.
• اندازه چرخها و جنس بدنه اسکیتهای حرفهای و مسابقهای با اسکیتهای تمرینی متفاوت است.
فرم اسکیت
اسکیتها فرمهای مختلفی دارند که بر قدرت و نیرویی که اسکیت باز وارد میکند تاثیر دارند.
اجزا مختلف کفش اسکیت
– بدنه اسکیت: که از جنس پلاستیک سخت یا در کفش های حرفه ای از ترکیبات کربن استفاده می شود.
– اجزای روی کفش اسکیت: کلیپس، چسبک و بندهای محکم کننده
خرید اسکیت
– ترمز: که در انتهای کفش قرار دارد و معمولاً زیر پای راست قرار گرفته است
– ترک یا تیغه: زیر کفش قرار گرفته که از جنس های پلاستیکی یا تیغه های فلزی می باشد که روی ترک سوراخ هایی جهت قرار گرفتن پیچ ها تعبیه شده است. طول ترک ها در اسکیت های سرعت و استقامت بلندتر و در اسکیت های هاکی، نمایشی و مبتدی کوتاه می باشد.
– بلبرینگ ها و بوش ها: که هر چرخ شامل دو بلبرینگ و بوش های داخلی و خارجی می باشند. بلبرینگ به نسبت تعداد دور در دقیقه آن و کیفیت به انواع مختلف تقسیم می شوند که علامت مشخصه آن با ABC مشخص می گردد
شماره جلوی آن نشان دهنده تعداد دور در دقیقه میباشد مثلا ABC5 5000 دور در دقیقه است تقسیم بندی بلبرینگ ها به ترتیب کیفیت از پایین به بالا ABC7 ,ABC5 ,ABC3 ,ABC1, میکرو (Micro) و SKFMicro و همچنین پیچ و مهره که چرخ را بر روی ترک فیکس و ثابت می کند.
– چرخ ها: چرخ ها یکی از مهمترین اجزای اسکیت می باشد که بایستی نسبت به انتخاب جنس و قطر آن توجه لازم مبذول گردد. در لبه خارجی چرخ ها دو مشخصه قطر و جنس آن وجود دارد که با علائم قطر چرخ با حرف MM و جنس آن با حرف A نمایش داده شده است.
در اسکیت سرعت از چرخ ها با قطر های بالاتر که حداکثر آن MM110 می باشد و در رشته های دیگر ازچرخ های با قطرهای پایین تر استفاده می گردد. جنس چرخ ها نسبت به زمینی که استفاده می شود و رشته ورزشی مورد استفاده متفاوت است. برای سالن و زمین های صیقلی از چرخ های نرم تر و جهت آسفالت و جاده از چرخ های با A بالاتر استفاده می شود.
تجهیزات محافظتی اسکیت
– محافظ مچ
– محافظ آرنج
– ضربه گیر زانو
– کلاه ایمنی
• بعضی از برند ها اسکیت را همراه لوازم حفاظتی آن، در یک پک به کاربر ارائه می دهند.
تجهیزات ایمنی اسکیت
انواع اسکیت
– اسکیتهای سنتی
کنترل فرد بر اسکیتهای سنتی (یک جفت چرخ جلو، یک جفت چرخ عقب) بیشتر است و حفظ تعادل بر روی آن ها راحت تر صورت می گیرد. اما سرعت آن ها از اسکیت های جدید (اینلاین) کمتر است.
اسکیت سنتی
– اسکیت های جدید (اینلاین)
در اسکیت های اینلاین همه چرخ ها در یک خط هستند. این نوع اسکیتها سرعت بیشتری داشته و کنترل آن ها به آسانی اسکیت های سنتی نیست. برای حفظ تعادل با اسکیتعای اینلاین به کمی مهارت و تجربه نیاز است. اگر فقط در داخل سالن اسکیت سواری نمیکنید،
برای استفاده خارجی مانند پارک ها و جاده ها، بهتر است اسکیت های جدید یا همان اینلاین را انتخاب کنید، هم به دلیل سریعتر بودن آنها و هم اینکه اسکیت های سنتی بزرگ هستند و گرد و غبار و کثیفی های موجود بر روی زمین را به خود جذب می کنند.
خرید اسکیت
نکات قابل توجه در خرید اسکیت
– راحتی و کیفیت: ظاهر اسکیت یک پارامتر مهم است اما نه به اندازه راحتی و کیفیت. بنابراین هنگام خرید در وهله اول به کیفیت و راحتی کفش اسکیت توجه کنید و سپس ظاهر آن
– سایز اسکیت: توجه داشته باشید که حتماً اسکیت باید اندازه پایتان باشد و معمولاً سایز آن با سایز کفش ورزشی شما متناسب است. از خرید اسکیت بزرگتر از پایتان خودداری نمایید. برخی از خانواده ها به دلیل قیمت بالای اسکیت دو سایز بزرگتر از سایز اصلی پای کودک خود را انتخاب می کنند تا مت زمان بیشتری مورد استفاده قرار گیرد
این کار باعث عدم کنترل کودک بر کفش می شود، وزن آن برای کودک زیاد است و باعث اذیت شدن او میشود و همچنین امکان آسیب دیدن قوزک و عضلات پشتی پای کودک بسیار بالاتر میرود. البته توجه داشته باشید که سایز اسکیت نباید به قدری هم کیپ پا باشد که انگشتان را اذیت کند.
اسکیت های قابل تنظیم سایز هم در بازار موجود است که گزینهی خوبی برای پیشگیری از این مشکلات است است اما از قیمت آنها طبعا بالاتر است. اسکیت های قابل تنظیم، بسته به نوع برند ۳، ۴، حتی ۵ سایز را به کاربر ارائه می دهند. در نتیجه سایز کفش را مطابق با پا میتوانید تغییر دهید.
– جنس بدنه: اسکیتهایی که دارای بدنهای بسیار سفت و سخت هستند، به پاشنه و قوزک پای کودک آسیب میرسانند.
– حرکت چرخها: برخی برای ایمنی بییشتر به خصوص برای کودکان اسکیتهایی را انتخاب میکنند که چرخهایشان روان نبوده و به سختی میچرخند، برخی از اینها به قدری سفتند که اسکیت سوار فقط میتواند با آنها راه برود.
این اسکیتها لذت اسکیت سواری را از فرد گرفته و او را از این رشته زده میکنند. باید بدانید که افتادن بر روی زمین جزئی از اسکیت سواری است، و یادگیری مهارت اسکیتسواری در همین صورت میتواند باشد.
– ترمز: ترمز باید از پلی اُورتان نرم، نه پلاستیک ساخته شده باشد، تا سطح تماس خوبی برقرار کرده و باعث توقف اسکیت سوار شود.
– جنس و استحکام جوراب اسکیت: این قسمت که ساق پا را می پوشاند باید از صخامت و استحکام برخوردار باشد که در اسکیتهای مرغوب این نکته به خوبی رعایت شده است زیرا عدم استحکام در این قسمت باعث میشود که بعد از مدتی از استفاده اسکیت، این قسمت حالت خود را از دست داده و ساق پا رو به خوبی پوشش نداده و قسمت های پلاستیکی اسکیت موجب زخم و آسیب در قسمت ساق پا میشود.
– بست اسکیت: درهنگام خرید به بستهای کفش اسکیت توجه کنید. یک سیستم بست خوب باید درحالی که هیچ فشاری روی پا نمیآورد به خوبی از پا حمایت کند.
گردآوری: بخش ورزش بیتوته