گفتند زن باید بچهداری کند!
مجموعه: اخبار اجتماعی
تاریخ انتشار : سه شنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۹ ۰۸:۳۱
«زن باید بچهداری کند» این جمله اذهان را به سالهای بسیار دور میبرد که تنها خاطراتشان است و خودشان دیگر نیستند. همان دورانی که وظیفه زنان فرزندآوری، آشپزی و تمیزکردن منزل تعریف شده بود اما در سالهای اخیر، زنان دیگر قائل به ایفای چنین نقشهایی بدون سهم داشتن در امور دیگر نیستند و مردان هم تغییر عقیده دادهاند و زنان را بهعنوان نیروی تاثیرگذار در رشد و پیشرفت جامعه پذیرفتهاند.
سالهاست که اگر مردی برای محروم کردن زنان از فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و غیره از جمله وظیفه زن بچهداری است، استفاده کند نتیجه عکس میگیرد یعنی خودش از سوی جامعه بهعنوان فردی عقبمانده از تغییرات جامعه طرد میشود اما چه شده که در مجلس یازدهم برای دور نگه داشتن زنان از جلوس بر کرسی هیاترئیسه از این جمله استفاده شده که زنان باید بچهداری کند!
سهم ۱۱۱ نفره زنان از ۳۱۹۰ کرسی
سهم زنان در ۱۱ دوره مجلس ۳ درصد بوده است؛ یعنی از میان ۳۱۹۰ نماینده در طول ۱۱ دوره به مجلس تنها ۱۱۱ نماینده زن بودند. این آمار زمانی قابلتاملتر میشود که آمار حضور زنان در هیاترئیسه بررسی شود که نتیجه این بررسی چنین است: تنها ۲ زن یعنی شهربانو امانی و سهیلا جلودارزاده طی ۱۱ دوره مجلس توانستند عضو هیاترئیسه شوند و آن هم در مجلس ششم که نمایندگان اصلاحطلب از سوی جامعه برای ورود به بهارستان انتخاب شده بودند.
در زمان انتخابات هیاترئیسه مجلس یازدهم هم دو زن اعلام آمادگی کردند؛ محمودی برای دبیری هیاترئیسه مجلس و پاشایی هم برای هیاترئیسه مجلس اعلام آمادگی کردند اما قرار نبود زنی به هیاترئیسه مجلس یازدهم راه پیدا کند، مانند مجالس هفتم تا امروز! در انتخابات هیاترئیسه مجلس دهم نیز کمابیش همین روند طی شده است. در سال اول مجلس دهم، پروانه مافی و سهیلا جلودارزاده برای عضویت در هیاترئیسه کاندیدا شدند اما هیچکدام نتوانستند وارد این هیات شوند. در این انتخابات پروانه مافی ۱۰۰ و سهیلا جلودارزاده ۱۰۷ رای را به خود اختصاص دادند. این در حالی است که سمیه محمودی و معصومه پاشایی در مجلس یازدهم تنها توانستند ۴۰ رای به دست آورند؛ کاهشی ۶۰ درصدی نسبت به چهار سال قبل.
حضور مردان در جلسات خاص زنان!
سمیه محمودی، نماینده شهرضا یکی از افرادی بود که در جریان انتخابات هیاترئیسه برای کرسی دبیران اعلام کاندیداتوری کرد اما آنطور که خودش میگوید باز هم یکی نبودن حرف و عمل مردان مجلس اجازه نداد که هیچ زنی به هیاترئیسه راه پیدا کند. وی گفت: آنچه روز هشتم خرداد رقم خورد نمایی از روال مردسالارانه مجلس بود؛ آنها میگویند میخواهیم یک زن در هیاترئیسه حضور داشته باشد اما هیچکدام اعتقادی به این موضوع ندارند.
پیج اینستاگرامتو پر فروش کنخرید گیفت کارت
محمودی ادامه داد: ما میدانستیم مردان مجلس یازدهم به زنان رای نخواهند داد اما نخواستیم صحنه را خالی کنیم. محمودی ادامه داد: بارها به آقایان نماینده گفتیم بیشترین رای را در انتخابات زنان به شما دادهاند حداقل به رای آنها احترام میگذاشتید و از جامعه زنان سهمی را در هیاترئیسه قائل میشدید. سمیه محمودی پیش از این برای نشان دادن نگاه مردسالارانه در پارلمان خاطرهای تعریف کرده بود: «ما عضو آی.پی.یو یا همان اتحادیه بینالمجالس ـ اتحادیهای که ۱۳۰ سال قبل تاسیس شده است ـ هستیم در یکی از سفرها وقتی قرعهکشی شد، نام هیچ زنی به اصطلاح «درنیامد» وقتی گفتیم: «یکی از جلسات خاص زنان است پس یکی از آقایان انصراف بدهد تا در هیاتاعزامی حداقل یک زن برای شرکت در آن جلسه حضور داشته باشد» ضمن آنکه نپذیرفتند پاسخ دادند: «لازم باشد خودمان در آن جلسه شرکت میکنیم!» با این نوع نگاه چه انتظاری وجود دارد که از حضور زنان در هیاترئیسه حمایت شود؟»
زن بچهداری کند
دیروز نماینده مردم شهرضا و دهاقان گفت: از ظرفیت زنان در ترکیب هیاترئیسه مجلس و کمیسیونها استفاده نشده است درحالیکه زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند. سمیه محمودی در مورد مقابله با سیاستهای ضدخانواده که مجلس یازدهم از آن بهعنوان اولویتهای خود یاد میکند افزود: وقتی در مجلس از ظرفیت زنان در ترکیب هیاترئیسه مجلس و کمیسیونها استفاده نمی شود یا کارمندان زن حتی نمیتوانند در آزمون دبیری کمیسیونها شرکت کنند چطور میتوان با سیاستهای ضد خانواده مقابله کرد درحالیکه زن رکن اصلی آن است. وی ادامه داد: یکی از انتقادات مجلس یازدهم به دولت، عدم پرداخت یارانه به کودکانی است که تازه متولد میشوند و این در حالی است هیات هفتنفره متشکل از اعضای هیاترئیسه مجلس بعد از بررسی درخواست زنان نماینده برای حضور در هیاترئیسه کمیسیونها تاکید کردند که زن باید بچهداری کند و به امورات خانه رسیدگی کند. این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: اینگونه اظهارنظرها خلاف سیاستهای تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده است که رهبری بر آن تاکید فراوان داشتند. چرا که باعث میشود زن احساس کند داشتن فرزند باعث دوری وی از اجتماع خواهد شد و در پی آن بنیان خانواده نیز تضعیف میشود. محمودی گفت: مجلس درحالی در مورد عدم اجرای سیاستهای تشکیل و تحکیم و تعالی خانواده میتواند انگشت اتهام به سمت دولت بگیرد که اصلاح دیدگاه نسبت به جایگاه زن و خانواده را از بدنه خود آغاز کند. وی افزود: زمانی میتوانیم طرحهایی در جهت تحکیم بنیان خانواده و ارتقای جایگاه زن را به تصویب برسانیم که نگاه سنتی مجلس نسبت به خانمها تغییر کند.
آرمان ملی/ یاسمین طالقانی