علائمی که از شروع یائسگی خبر می دهند
علائمی که از شروع یائسگی خبر می دهند
مجموعه: بهداشت بانوان
دوره پیش یائسگی جایگاه مهمی در زندگی خانم ها دارد
با بالا رفتن سن در خانم ها، فصل تازه ای از زندگی شروع می شود که همراه با تغییرات زیادی است. دوران پیش از یائسگی نیز دوره ای است که با سن، تغییرات خلق و خو و بروز آکنه ارتباط دارد. در واقع دوره پیش از یائسگی نیز علائمی دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.علائم پیش یائسگی از حدود 42 سالگی شروع می شوددوره پیش یائسگی جایگاه مهمی در زندگی خانم ها دارد و برخی بر این عقیده هستند که حتی به اندازه خود یائسگی برای خانم ها ایجاد دغدغه و نگرانی می کند. یائسگی بیماری و یا مشکل خاصی ایجاد نمی کند و صرفا به معنای پایان قاعدگی است.سن متوسط برای شروع یائسگی حدود 52 سالگی است. دوره پیش یائسگی نیز به تحول هورمونی مربوط می شود که در نهایت به یائسگی ختم خواهد شد. ممکن است این تحول یک دهه طول بکشد. اگر سن تان کمتر از 42 سال باشد ممکن است با برخی علائم پیش یائسگی مواجه شده باشید. البته پزشکان این سن رو زود تلقی کرده و به دنبال عوامل دیگری برای بروز برخی ناخوشی ها می گردند. اما اگر بالای 42 سال دارید ممکن است علت اصلی ناخوشی هایتان مربوط به دوره پیش یائسگی باشد.
احساس دست و پا چلفتگی می کنید و هر روز جایی از بدن تان کبود می شودبرخورد به اشیا و مبلمان منزل، گیر کردن به در و دیوار و غیره می تواند شما را یاد سال های نوجوانی تان بیاندازد. زمانی که تغییرات هورمونی شدید شما را دست و پاچلفتی جلوه می داد. به عقیده متخصصان دوره پیش یائسگی نیز تفاوت چندانی با دوره نوجوانی که بدن در حال تبدیل به وضعیت جدیدی است ندارد.گرچه قرار نیست بزرگ شوید و برخوردتان با در و دیوار هم به این دلیل نیست، اما بدن تان در وضعیتی قرار می گیرد که ناشی از تغییرات هورمونی است. این تحولات هورمونی همچنین می تواند باعث نازک شدن پوست تان شده و کبودی های ایجاد شده را بیشتر نمایان سازد.
چشم هایتان خشک می شودشاید عجیب به نظر برسد، اما چشم ها اولین نقاطی هستند که تحت تاثیر تغییرات هورمونی قرار گرفته و اثرات آن را بروز می دهند. علاوه بر اینکه دور چشم ها چین و چروک ها عرض اندام می کنند، چشم ها دچار خشکی نیز می شوند. این مسئله نیز روی کیفیت بینایی تاثیر می گذارد. به طور کلی این تغییرات در چشم ها جزو علائم اولیه پیش یائسگی است.
گوشی تلفن دست تان است و تمام منزل را دنبال آن می گردیددچار فراموشی شده و احساس می کنید در مه دائمی زندگی می کنید. در این صورت نیز پای هورمون ها در میان است. هورمون های استروژن و پروژسترون نیاز به تعادل دارند تا در بدن با هماهنگی کامل عمل کنند. به تدریج که سن خانم ها بالا می رود، میزان پروژسترون به طور طبیعی با هر دوره عدم تخمک گذاری کاهش پیدا می کند. سپس مازاد استروژن در بدن به هورمون استرس تبدیل می شود ور روی مناطقی از حافظه در مغز تاثیر می گذارد.به عقیده محققان مسئله فراموشی فراتر از مسئله افزایش سن و پیری است. در واقع مغز به جای اینکه نسبت به جزئیات بیرونی تمرکز داشته باشد، تمام تلاش خود را روی بدن خانم ها قرار داده و به گونه ای عمل می کند تا سیستم هورمونی دوباره تعادل خود را باز یابد. بنابراین امکان اینکه تلفن یا عینک تان در دستتان باشد و تمام خانه را برای پیدا کردنش زیر و رو کنید زیاد می شود. اما لازم است که نسبت به خودتان تمرکز بیشتری داشته باشید.
خلق و خوی تان عوض می شودتغییرات ناگهانی خلق و خوی نیز از علائم شایع تغییرات مهم زندگی خانم هاست، چون خلق و خوی ما ارتباط زیادی با هورمون های بدن مان دارد. بنابراین زمانی که خیلی زود از کوره در می روید و نسبت به مسائل پیرامون واکنش تند نشان می دهد، بهتر است به جای اینکه خودتان را سرزنش کنید به دنبال علت اصلی آن باشید.
دوران پیش از یائسگی دوره ای است که با سن، تغییرات خلق و خو و بروز آکنه ارتباط دارد
اندازه دور کمرتان افزایش پیدا می کندافزایش وزن در یک سن خاص کاملا طبیعی است، اما بهترین کار این است که تمام تلاش تان را برای جلوگیری از افزایش زیاد وزن انجام دهید. معمولا خانم ها نسبت به افزایش وزن مربوط به بالا رفتن سن شان به چشم خیانت بدن شان نگاه می کنند. با این حال باید بدانید که این پدیده به نفع بدن تان است. افزایش چربی بدن در این سنین برای حفاظت هر چه بیشتر از استخوان ها است.با مشاهده افزایش وزن باید بیشتر مراقب خودتان باشید. با افزایش سن متابولیسم بدن کاهش پیدا می کند و شما باید کالری دریافتی تان را کاهش دهید و بدانید که حفظ تناسب اندام به نفع سلامتی بدن تان است. سعی کنید در این دوره بیش از گذشته ورزش کنید و فعالیت بدنی داشته باشید.پوست تان خشک تر و سر و کله آکنه پیدا می شودبه مرور که میزان هورمون پروژسترون کاهش پیدا می کند، کلاژن پوست نیز ضعیف تر شده و در نتیجه آن پوست خشک تر و نازک تر می شود.هر چه پوست تان روشن تر باشد، بیشتر در معرض این مشکلات قرار خواهید گرفت. برخی خانم ها در دوره پیش یائسگی دچار آکنه، آلرژی های جدید و اگزما می شوند.
دچار بیخوابی می شویدبیخوابی یکی از عوارض جانبی اصلی عدم تخمک گذاری است. پروژسترون به آرامش بدن کمک می کند و کاهش آن می تواند شما را در معرض اضطراب قرار دهد. اگر دچار چنین مشکلاتی شده اید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
رویای انجام کارهای جدید به سرتان می زندتغییرات هورمونی، خانم ها را تشویق می کند تا بیشتر روی خودشان تمرکز داشته باشند. این مسئله باعث می شود که از مسائل روزمره دوری کنند و به دنبال تجربه های جدید باشند. برخی از خانم ها دچار مسائل فلسفی شده و عمیق تر به مفهوم زندگی می اندیشند.
در سنینی که خانم ها بچه هایشان را از آب و گل درآورده و به ثباتی رسیده اند، زمان آن رسیده تا زندگی خود را در دست خود گرفته و بعد از یک دوره طولانی مراقبت شبانه روزی از اعضای خانواده، کمی بیشتر به خود برسند. به عقیده متخصصان این بهترین زمان است که خانم ها بفهمند واقعا از زندگی چه می خواهند و فصل جدید زندگی شان را به خوبی شروع کنند.
برخی هیچ علامتی را احساس نمی کنندبر خلاف برخی از خانم ها، عده دیگری هیچ تغییری در خودشان احساس نمی کنند. این خانم ها همیشه داستان های نگران کننده ای از شروع دوره یائسگی، گر گرفتگی، تغییرات خلق و خوی و غیره می شنوند، اما با بالا رفتن سن شان بجز چین و چروک پوست علامت دیگری احساس نمی کنند.این مسئله صرفا خوش شانسی یا به دلیل داشتن ژن خوب نیست. به عقیده متخصصان معمولا خانم هایی که دل مشغولی های خوشایندی دارند، عاشق کارشان هستند و با عشق و خوشبختی زندگی می کنند از علائم ناخوشایند دوره پیش یائسگی به دور می مانند.با وجود اینکه این خانم ها در خوشبختی کامل و ناز نعمت نیستند، اما احتمالا افرادی هستند که بیشتر به ندای درون شان گوش می دهند، با بدن شان در صلح و صفا هستند و بیشتر از خود مراقبت می کنند.باید بدانید که اعتقادات و برداشت ما از دوره پیری و سالمندی بیش از خود فرآیند پیری روی بدن ما تاثیر دارد. بنابراین می توانید از دوره پیش قاعدگی نیز نهایت استفاده را ببرید و تلاش کنید با بدن تان از در دوستی وارد شوید.
منبع: tebyan.net
آنچه بانوان باید بدانندمراقبت های اولیه در یائسگی روش هایی ساده برای رفع مشکلات یائسگی این بیماری زنان سفیدپوست را تهدید می کند!بیماری قارچی در زنانخوش خلقی زنان یائسه با تغذیهزنان در30-40و50سالگی؟!!