خستگی های مبهم زنانه!
خستگی های مبهم زنانه!
مجموعه: بهداشت بانوان
خستگی های مبهم زنانه!حتما شما هم با بانوانی که مدام احساس خستگی میکنند روبهرو شده اید. میزان ساعات کاری این دسته از خانمها خیلی بیشتر از استراحتشان نیست و شبها هم بیشتر از پنج ساعت میخوابند. پس چرا مدام از خستگی شکایت میکنند؟ راه برطرف کردن این احساس و رسیدن به شادابی برای آنها چیست؟
این خانمها بیشتر خانهدارند و گاه با وجود ۸ تا ۱۰ ساعت خواب آرام شبانه مدام از احساس خستگی مینالند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید و به دنبال دلیل آن میگردید باید بگوییم که این نوع خستگی، نشانهای از بروز یک مشکل در تندرستی شماست اما نباید نگران باشید زیرا این مشکلات خفیفند و براحتی درمان میشوند. فراموش نکنید علت و ریشه این خستگیهای مبهم، نوع زندگی یا داشتن فعالیتهای زیاد نیست و ممکن است به یکی از عوارض زیر دچار شده باشید:
۱) زیاد کافئین نخوریدگروهی از بانوانی که احساس خستگی مفرط دارند از قهوه یا نوشیدنیهای انرژی زا برای رفع خستگی استفاده میکنند اما نمیدانند که مصرف کافئین در برخی از زنان نتیجه عکس دارد و ایجاد خستگی میکند. در واقع مصرف بیشتر کافئین برای رفع خستگی، وضعیت را بدتر میکند. بنابراین بهتر است کاکائو، چای و بعضی از داروهای حاوی کافئین را کمتر در برنامه غذایی خود جای دهید.
۲) به کدام غذا آلرژی داریدبعضی از غذاهای آلرژی زا نیز میتوانند سبب خستگی شما شوند. البته این خستگی اولین علامت هشدار دهنده در مورد این غذاهاست.۳) تیروئیدتان کم کار نیست؟مطالعات یک مرکز مخصوص تحقیقات روی تیروئید در ایالات متحده نشان میدهد ۱۷ درصد از زنان دچار اختلال عملکرد تیروئید هستند. حتما میدانید که متابولیسم بدن توسط تیروئید کنترل میشود و افسردگی به مقدار خفیف و تنبلی و کم تحرکی از دلایل کم کاری تیروئید هستند یعنی کم کاری تیروئید باعث کاهش متابولیسم میشود.
پف آلودگی سر و صورت، چهره زرد رنگ، ورم دست و پا و احساس سرما حتی در هوای گرم، حرکات کند، یبوست، حرف زدن کند، ضربان قلب کند، افسردگی یا بی حوصلگی، احساس ضعف و خستگی و تمایل به خواب از نشانههای این اختلال در بزرگسالان است. پزشکان به اینگونه افراد خوردن میوه در مقادیر زیاد و همچنین آبمیوه تازه و سبزیجات را توصیه میکنند.
۴) کم خونی را جدی بگیریدداشتن تومور فیبروئید یا پولیپ رحمی باعث میشود برخی بانوان هنگام قاعدگی یا زایمان دچار خونریزی شدید شوند. در نتیجه به دلیل خونریزی، کمبود هموگلوبین و کمخونی بروز میکند. هموگلوبین مسئول حمل اکسیژن از ریه به دیگر بخشهای بدن است و هنگامی که اکسیژن کافی به بافتها نرسد خستگی رخ خواهد داد. همچنین ممکن است کمبود آهن، فولیک اسید یا ویتامین B۱۲ در کنار خونریزی داخلی دلیل کمخونی باشد.
ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند ناراحتیهای کلیوی که علائم آن به صورت گیجی، احساس سردی و بی حوصلگی بروز میکند هم میتواند نشانه کم خونی باشد.انجام آزمایش خون راه تشخیص دقیق کم خونی است و چنین بانوانی باید از غذاهای دارای آهن مانند اسفناج، بروکلی و گوشت قرمز و البته قرص آهن استفاده کنند. اگر کم خونی درمان شود احساس خستگی نیز بعد از گذشت یک ماه برطرف خواهد شد.
۵) دستگاه ادراری و عفونتسوزش یا تکرار ادرار از علائم شایع عفونت دستگاه ادراری است اما وجود باکتری در این دستگاه به این راحتی قابل شناسایی نیست. تشخیص ابتلا به عفونت دستگاه ادراری با دادن آزمایش ادرار ممکن است و برای مداوا نیز مصرف آنتی بیوتیک خوراکی تجویز میشود. یک هفته بعد از درمان، احساس خستگی نیز از بین میرود.
۶) در خواب خفه نشویدآپنه یا احساس تنگی نفس در خواب باعث میشود که مرتبا از خواب بیدار شوید و بعد از هر بار تنگی نفس برای مدت طولانی بیدار بمانید. به این ترتیب و با وجود حضور ۸ تا ۱۰ ساعته شما در رختخواب، چرخه منظم خواب شما دچار اختلال خواهد شد و به خستگی مداوم دچار میشوید. البته بانوان چاق بیشتر به گرفتگی مجرای فوقانی تنفسی و خر و پف کردن دچار میشوند.
اگر دارای چنین شرایطی هستید باید وزن خود را کم و سیگار را هم ترک کنید. البته پزشکان میتوانند مجرای تنفسی را در هنگام خواب با استفاده از وسایلی باز نگه دارند اما باز شدن مجرا گاه نیازمند جراحی است و درمان نکردن این اختلال نیز احتمال حمله قلبی را افزایش میدهد.
۷) قلب تان بیمار استانجام فعالیتهای سبک بدنی، باعث خستگی نمیشود. اگر بعد از کارهای سبک مثل جارو زدن خانه احساس خستگی کردید، احتمال دارد به نوعی ناراحتی قلبی دچار باشید. پزشکان بیشترین دلایل مرگ زنان را بیماریهای قلبی میدانند. نگران نباشید و برای انجام آزمایشات قلبی به پزشک مراجعه کنید. اگر خستگی با شرایط قلبی شما ارتباط داشته باشد با تجویز چند دارو برطرف خواهد شد و انرژی خود را بازخواهید یافت.منبع : آرمانseemorgh.com
آنچه بانوان باید بدانند7 غذای مفید و مهم برای زنانبی اختیاری ادرارخطر طبی لباس های تنگ و چسبان سکته های قلبی در زنانشاید شما هم مبتلا به تخمدان های پر از کیست باشید! مراقبت های اولیه در زنان