۱۰ ماده غذایی که مراقبت از کبد شما را بر عهده خواهند داشت
۱۰ ماده غذایی که مراقبت از کبد شما را بر عهده خواهند داشت
مجموعه: بیماری ها و راه درمان
هر چه مواد مضر در بدن ما وارد شود ، همه آنها توسط کبد فرآوری می شوند. به همین دلیل مراقبت از سلامتی آن بسیار مهم است.
در این مطلب لیستی از مواد غذایی را تهیه کرده ایم که در صورت خوردن منظم در پاکسازی بدن کمک می کند.
۱۰٫ سیر :
سیر فشار خون در کبد را کاهش می دهد
دوست داشته باشی یا نه ، سیر حاوی مواد زیادی است که برای کبد شما مفید است. سیر سرشار از سلنیوم است ، که اثرات آنتی اکسیدان ها را تقویت کرده و بدن شما را سم زدایی می کند.
سیر همچنین حاوی آرژنین ، یک اسید آمینه است که به آرامش رگ های خونی شما کمک می کند و فشار خون در کبد را کاهش می دهد. علاوه بر این ، ویتامین B6 وجود دارد که به عنوان یک ماده ضد التهاب و ویتامین C عمل می کند ، که محافظ اصلی بدن شما از اکسیداسیون و آسیب سلولی است.
۹٫ روغن زیتون
روغن زیتون به کبد در پاکسازی بدن کمک می کند
روغن زیتون اگر در حد اعتدال مصرف شود به کبد کمک زیادی می کند. پایه لیپید را تأمین می کند که سموم بدن را مصرف می کند ، بنابراین بخشی از کار کبد را انجام می دهد.
۸- گیاهان و سبزیجات
چغندر به طور طبیعی خون را تمیز می کند که باعث افزایش کارایی کبد می شود
ثابت شده است که سبزیجات برگ سبز از کبد محافظت می کنند ، فلزات ، مواد شیمیایی و سموم دفع آفات را هم از نظر غذایی که می خورید و هم از محیط زیست خنثی می کنند. آرگولا ، اسفناج و کاسنی برای تقویت جریان صفرا در نظر گرفته می شوند که سموم بدن را از بین می برد.
چغندر به طور طبیعی خون را تمیز می کند ، که باعث افزایش کارایی کبد می شود و به تولید مواد مغذی کمک می کند.
جوانه های بروکلی ، گل کلم و بروکسل و سایرسبزیجات به کبد کمک می کنند تا آنزیم هایی را برای دفع سموم تولید کنند.
۷٫ چای سبز
چای سبز به محافظت از بدن در برابر انواع مختلف سرطان کمک می کند
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است ، یعنی کاتچین هایی که متعلق به گروه آلی فلاونوئید هستند. دانشمندان می گویند به همین دلیل است که چای سبز به محافظت از بدن در برابر انواع مختلف سرطان کمک می کند.
۶٫ گریپ فروت
گریپ فروت به کبد در تولید آنزیم های سم زدایی کمک می کند
گریپ فروت نه تنها مقدار زیادی ویتامین C بلکه گلوتاتیون نیز دارد که توسط کبد ترشح می شود. این شرکت در کشت و ترمیم بافت ها ، تولید مواد شیمیایی و پروتئین و بازیابی سیستم ایمنی بدن شرکت می کند. گریپ فروت حاوی بیش از ۷۰ میلی گرم گلوتاتیون است که به کبد در تولید آنزیم های سم زدایی کمک می کند.
۵- گردو
گردو سرشار از آنتی اکسیدان است
مانند سیر ، گردو حاوی آرژنین و همچنین گلوتاتیون و اسیدهای چرب امگا ۳ است که از عملکرد سم زدایی کبد حمایت می کنند.
گردو همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها و چربی های اشباع نشده سالم است که از تجمع چربی ها در کبد جلوگیری می کند. این چربی های سالم برای ایجاد غشای سلولی قوی در اطراف سلول های کبد ضروری هستند.
۴٫ سیب
سیب برای دفع سموم مفید است
سیب سرشار از پکتین است ، که برای تمیز کردن بدن و دفع سموم از دستگاه گوارش لازم است که به نوبه خود ، بار کبد را کاهش می دهد.
۳٫ زردچوبه
زردچوبه نه تنها باعث خوشمزه تر شدن غذا می شود بلکه برای سلامتی نیز مفید است
ماده فعال اصلی زردچوبه کورکومین است ، یک ماده آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی است. این ماده در محافظت از مجاری صفراوی ، سرعت بخشیدن به جریان صفرا و پاکسازی کبد کمک می کند. کورکومین همچنین سلولهای کبدی را دوباره زنده می کند و از تبدیل سموم و الکل به ترکیبات مضر جلوگیری می کند. اضافه کردن کمی زردچوبه به غذاهای شما نه تنها باعث خوشمزه تر شدن آنها می شود بلکه برای سلامتی شما نیز مفید است.
۲٫ لیمو
آب لیموترش تازه باعث تحریک کار کبد می شود
لیمو حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند که به این دلیل شناخته شده که مواد سمی را به ترکیبات محلول در آب تبدیل می کندکه به راحتی از بدن خارج می شوند. کمی آب لیموترش تازه باعث تحریک کار کبد می شود.
۱٫ آووکادو
چربی های سالم موجود در آووکادو همچنین می توانند سطح کلسترول را تنظیم کنند
آووکادو یک ماده غذایی فوق العاده است که کبد در آن مربوط می شود. این ماده حاوی گلوتاتیون به همراه ویتامین های C و E است که به عنوان آنتی اکسیدان ها برای خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت از سلول های کبدی از آسیب عمل می کنند.
ویتامین های E و K موجود در این میوه عناصر ضد التهابی هستند که کبد را از اثرات مضر محافظت می کنند. چربی های سالم موجود در آووکادو همچنین می توانند سطح کلسترول را تنظیم کنند.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته
بیشتر بخوانید تا سالم بمانیدبیماریهای کبد تشخیص ۱۴ بیماری از صورتجنگ با هپاتیت با فرمان تغذیه سالمعلل و علائم بیماری سیروز صفراوی اولیهمراقبت از کبد در مقابل بیماری هانکاتی دربارۀ سرطان کبد