طرز تهیه چلو گوشت + خواص چلو گوشت
طرز تهیه چلو گوشت + خواص چلو گوشت
مجموعه: آموزش انواع غذاها
مصرف چلو گوشت را برای مبتلایان به کم خونی مفید است
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف چلو گوشت را برای مبتلایان به کم خونی مفید دانست.
چلو گوشت بسیار مقوی و انرژی زا بوده و حاوی انواع ویتامین های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، کولین، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، فسفر، اسید چرب امگا ۳، قند و فیبر است.
مهم ترین خواص چلو گوشتیک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص چلو گوشت اظهار کرد: این غذا نقش موثری در تقویت عمومی و سیستم ایمنی بدن، استخوانها، اندامها، بینایی، اعصاب، مغز و حافظه و قوای جنسی دارد.
وی درباره خواص دیگر چلو گوشت بیان کرد: چلو گوشت انرژی بدن را افزایش میدهد و تاثیر چشمگیری در بهبود آرتروز و پوکی استخوان دارد؛ این غذا از پوسته پوسته شدن پوست هم جلوگیری می کند.
وی با اشاره به نقش چلو گوشت در رفع استرس و افسردگی یادآور شد: این غذا خونساز و برای زنان باردار و شیرده مفید است؛ چلو گوشت دندانها را محکم و به افزایش وزن افراد لاغر کمک شایانی میکند همچنین موجب کاهش دردهای قاعدگی هم می شود.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت (۶ تا هفت نفر) :
گوشت گردن گوسفندی یا ماهیچه
یک کیلو
پیاز
۲ عدد
رب گوجه فرنگی
۲ قاشق غذاخوری
کره محلی
سه تا چهار قاشق غذاخوری
زرشک پلویی
دو تا سه قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زعفران، زردچوبه، هل و دارچین
به مقدار لازم
خلال پسته و بادام
به مقدار لازم برای تزئین
لیموترش تازه
به مقدار لازم
برنج
پنج پیمانه
سیب زمینی
یک تا دو عدد
پودر سبوس برنج
یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد
به مقدار لازم
کنجد
یک قاشق غذاخوری
آب
به مقدار لازم
طرز تهیه چلو گوشت :نخست پیازها را خرد کنید و در روغن کنجد تفت دهید. گوشت را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه، هل، دارچین و آب را هم به سایر مواد بیفزایید و صبر کنید تا گوشت در حرارت ملایم به مدت سه تا چهار ساعت بپزد.
اواخر پخت گوشت کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. موقع مصرف گوشت آب لیموترش تازه را روی آن بریزید. برنج خیس شده را با کمی نمک بجوشانید تا نیم پز شود سپس برنج را آبکش کنید. داخل قابلمه کمی روغن کنجد و کنجد بریزید.
سیب زمینی های ورقه شده را هم کف قابلمه بگذارید. برنج آبکش شده را به همراه پودر سبوس برنج داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
در انتهای پخت برنج کره محلی را به آن اضافه کنید. زرشک، خلال بادام و پسته را کمی در روغن کنجد تفت دهید.
روی برنج را با زرشک، خلال بادام و پسته و زعفران دم کرده تزئین کنید.
منبع : yjc.ir
لذت آشپزی با بیتوتهدلایل ترک خوردن روی کیک چیست؟راز و رمز تهیه خوشمزه ترین ترشیراز و رمزهای تهیه «پلو»ی خوشمزه و خوش قد و بالاسس ها چاشنی های محبوب غذاهاسس کچاپطرز تهیه خوشمزه ترین آش جو + نکاتی برای طرز تهیه آش جو