راهنمای خرید گوشی موبایل
راهنمای خرید گوشی موبایل
مجموعه: موبایل ، لپ تاپ و تبلت
به هیچ عنوان برای خریدن یک گوشی بیشتر از استطاعت مالی خود خرج نکنید
برای خرید یک گوشی موبایل برنامه ریزی کردهاید؟ یا میخواهید از شر گوشی قدیمی خود خلاص شوید و آن را با یک مدل جدیدتر و بروزتر که دارای امکانات کارآمدتری است عوض کنید؟ ازدیاد مدلهای رنگارنگ در بازار هم گزینههای خرید شما را بیشتر میکند و هم دشواری شما را در انتخاب گوشی! این راهنمای خرید میتواند در انتخاب گوشی مناسب به شما کمک بسیاری کند.
پارامترهای مهم در خرید گوشی موبایل
مهمترین مواردی که در حین خرید گوشی باید به آنها دقت کنید، شامل موارد زیر هست:
برند (شناخته شده تر بهتر)
سال ساخت (هرچی جدید بهتر)
سیستم عامل (شامل اندروید، ویندوز، آی او اس و…)
منابع سخت افزاری (رم، حافظه، پردازنده، دوربین، باطری و…)
گارانتی (که بهتر است در این مورد حتماً وسواس به خرج بدید)
استفاده از iOS سادهتر است، اندروید به شما قدرت انتخاب میدهد
نکاتی که باید هنگام خرید گوشی موبایل به آن توجه کنید:
سیستم عامل گوشی موبایل:
استفاده از iOS سادهتر است، اندروید به شما قدرت انتخاب میدهد، اگر شما میان انتخاب iOS و اندروید مردد هستید، به سلیقه خودتان توجه کنید. اگر به دنبال محیطی هستید که استفاده از آن ساده باشد و در عین حال بهروزرسانیهای نرم افزاری را به سرعت دریافت کند، قابلیت اجرای جدیدترین اپلیکیشنها را داشته و همچنین امنیت بیشتری داشته باشد، توصیه میکنیم یکی از آیفونهای اپل را انتخاب کنید؛ اما اگر به دنبال محصولات متنوعتر با قیمت مناسبتر هستید، گوشیهای اندرویدی گزینهی مناسبتری برای شما هستند.
بودجهی خود را هنگام خرید گوشی موبایل مشخص کنید:
گوشیهای موبایل در زندگی هر شخصی، ارزش مشخصی دارد. حتی اگر جزو ثروتمندترین اقشار جامعه باشید، ممکن است نخواهید هزینهی زیادی برای گوشی جدید خود پرداخت کنید؛ شاید هم آنقدر عاشق این دستگاهها باشید که از سایر هزینههای زندگیتان برای خرید یک گوشی گرانقیمت، کم کنید. مهم این است که در ابتدا و پیش از خرید گوشی جدید، حداکثر هزینهای را که میخواهید برای آن بپردازید، مشخص کنید. این موضوع به شما کمک میکند تا بتوانید همین ابتدای کار، انتخابهای خود را به طرز چشمگیری محدود کنید.
پیش از خرید گوشی جدید، حداکثر هزینهای را که میخواهید برای آن بپردازید، مشخص کنید
صفحه نمایش گوشی موبایل:
اگر چه نمود اصلی صفحه نمایش در بخش بیرونی گوشی بوده و اغلب به عنوان یک مشخصه ظاهری درباره آن صحبت میشود، اما بخش اصلی به قسمت زیر بدنه اختصاص دارد. در زمانهای گذشته که موبایلها متشکل از صفحه نمایش و صفحه کلید بودند، اهمیت آنها برای فعل و انفعال با گوشی غیر قابل انکار بود. حالا که کل گوشی تبدیل به صفحه نمایش شده و تنها راه فعل و انفعال همین قسمت است، این میزان اهمیت به اوج خود رسیده است.
صفحات نمایش دارای اندازههای مختلفی بوده و ممکن است در رزولوشنهای مختلفی ارائه شوند. اندازه متداول صفحه نمایش گوشی های هوشمند امروزی بین ۴٫۵ تا ۵٫۷ اینچ بوده و متداولترین رزولوشنها به ترتیب اچدی (۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل)، فول اچدی (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) و کیو اچدی (۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل) هستند.
در بخش قطعات سخت افزاری موبایل ، دو تکنولوژی اصلی برای صفحات نمایش وجود دارند: LCD و LED. تکنولوژی LCD با عنوان نمایشگر کریستال مایع شناخته شده و البته امروز نسل جدیدی از آن با عنوان IPS نیز شناخته میشود. در این نسل جدید مشکلات زاویه دید پنلهای ارزان قیمت LCD رفع شده است. در طرفی دیگر، LED به معنی دیود گسیل نور و یا نسل پیشرفتهتر آن، AMOLED به معنی ماتریس فعال آلی دیود گسیل نور قرار دارد. فراموش نکنید ساختمان پیکسلی LCD و OLED به میزان زیادی با یکدیگر متفاوت بوده و به نتایج تصویری کاملا مختلفی ختم میشوند.
صفحات نمایش دارای اندازههای مختلفی بوده و ممکن است در رزولوشن مختلفی ارائه شوند
جنس بدنه گوشی موبایل:
جنس بدنهی گوشی شاخصی است که تأثیر مستقیم در طول عمر آن دارد. اکثر گوشیهای ردهپایین و ردهمیانی، بدنههای پلاستیکی دارند؛ پلاستیک مادهی ارزانقیمتی است که هزینهی نهایی تولید گوشی را کاهش میدهد؛ ولی در عوض، بهراحتی آسیب میبیند و استحکام زیادی ندارد. در سمت دیگر، گوشیهای ردهبالا از بدنههایی تمام فلزی یا ترکیب فلز و شیشه استفاده میکنند.
برای این دسته از گوشیها، معمولا از آلیاژهای آلومینیوم استفاده میشود؛ آلیاژی که در صنایع خودرو و هوا و فضا هم به کار میرود. بدنهی فلزی باعث اعلا شدن گوشی و خوشدستتر شدن آن میشود. بهعلاوه این نوع بدنهها مقاومت خوبی در برابر ضربه دارند.
مورد بعدی این است که آلیاژ آلومینیوم، رسانای خوبی برای گرما محسوب میشود؛ این موضوع هم یک مزیت است و هم یک عیب؛ مزیت از این نظر که گرمای تولیدشده توسط قطعات داخلی، بهسرعت از گوشی دفع میشود و از آسیب دیدن آن جلوگیری میکند. اما همین مورد سبب میشود که هنگام انجام محاسبات سنگین مثل اجرای بازیهای سهبعدی، بدنهی گوشی داغ و کمی آزاردهنده شود.
اما بدنهی فلزی برخی از گوشیها روکشی از جنس شیشه دارد. شیشه زیبایی گوشی را دوچندان میکند ولی در ضربات بهراحتی ترک میخورد و خرد میشود. شیشه همچنین اثر انگشت و چربی دست را کاملا نشان میدهد؛ این موضوع در مورد گوشیهای فلزی و پلاستیکی که روکشی براق دارند هم صادق است. اگر وسواس زیادی برای تمیز بودن بدنهی گوشیتان دارید، بهتر است به سراغ مدلهایی بروید که از روکشهای فلزی برسخورده بهره میبرند.
حافظه داخلی و تاثیر آن بر سرعت گوشی موبایل:
حافظه داخلی، تقریبا هر کاری که انجام میدهید را تحت تاثیر قرار میدهد. اگرچه اغلب کاربران فقط به میزان حافظه داخلی و انتخاب حافظه بیشتر توجه دارند، بررسی نوع حافظه را فراموش میکنند؛ فاکتوری که میتواند تاثیری قابل توجه بر روی تجربه کاربری شما داشته باشد.
نوع حافظه داخلی مشخص میکند که اطلاعات با چه سرعتی نوشته و خوانده شوند. حافظه گوشی های برتر موجود در بازار، از نوع UFS 2.1 است؛ ولی اگر به دنبال خرید یک موبایل اقتصادی هستید، مطمئن شوید از حداقل eMMC 5.1 استفاده شده باشد. این اطلاعات در وبسایت سازنده یا پلتفرمهای شخص ثالث آنلاین وجود دارد.
جنس بدنهی گوشی شاخصی است که تأثیر مستقیم در طول عمر آن دارد
گوشی دو سیم کارت یا تک سیم کارت :
احتمالا شما هم میدانید که تقریبا دوران گوشی های تک سیم کارت سر آمده و حتی کمپانی بزرگ اپل که تقریبا بزرگترین و سرسخت ترین مخالف این پدیده دو سیم کارته شدن گوشی ها بود هم جدیدا با رونمایی از سری آیفون های XS و XS Max در مدل های تک سیم و دو سیم کارته نشان داد که بازخورد تجربه کاربران و رضایت مشتریان از این ویژگی در سال های اخیر به حدی مطلوب است که برای باقیماندن در گود رقابت به عنوان یکی از برترین برند های دنیا نمیتوان بیشتر از این مقاومت کرد.
از لحاظ کیفی معمولا تفاوت خاصی بین گوشی موبایل با یک مدل خاص که در دو مدل تک سیم کارت و دو سیم کارت ساخته شده وجود ندارد، دقت کنید در یک مدل نه دو مدل متفاوت، اما ممکن است موارد استثنا هم وجود داشته باشد مثل تفاوت در حافظه داخلی… برای اینکه خیالتان راحت شود حتما قبل خرید مشخصات فنی محصول را چک کنید.
در اکثر موارد گوشی های دو سیم کارت نسبت به مدل تک سیم خود به علت قابلیت اضافه ای که دارند ( پشتیبانی از یک سیم کارت دیگر ) مقداری گرانتر هستند.
اما پیشنهاد ما به شما خرید گوشی دو سیم کارت است زیرا که اگر شما در حال حاضر نیز نیازی به استفاده از سیم کارت دوم ندارید مسلما با پرداخت هزینه ای اندک آینده نگری کردید و اگر در آینده نیاز به استفاده از سیم کارت دوم وجود داشته باشد نیازی به تعویض تلفن همراه خود ندارید.
عمر باتری گوشی موبایل :
روی هم رفته، گوشیهای پایینرده از باتریهای ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرند. به دلیل رزولوشن پایین نمایشگر این گوشیها و کممصرف بودن تراشهها، معمولاً باتری این گجتها حدود یک روز دوام میآورند. البته برخی از گوشیهای پایینرده، مانند نوکیا ۲، از باتریهای ۴۰۰۰ یا حتی ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرند. چنین ظرفیتهایی استثناء هستند ولی در کل باید بگوییم که اگر باتری گوشی پایینرده شما بیش از ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد، میتوانید انتظار عمر دو روزه آن را داشته باشید.
پردازنده قوی با میزان رم بالا تقریبا پاسخ هر گونه پردازشی را میدهد
پردازنده و رم گوشی موبایل :
اساسیترین فاکتورها برای سنجش قدرت پردازش گوشی، میزان رم، تعداد هستهها و توان پردازشی هر کدام از هستهها میباشد. پردازنده گوشیها عموما دو هستهای، چهار هستهای یا هشت هستهای میباشند. البته با عرضه چیپستهای ۶۴ بیتی، پردازندههای ۶ و ۱۰ هستهای نیز وارد بازار شدهاند. پردازنده قوی با میزان رم بالا تقریبا پاسخ هر گونه پردازشی را میدهد.
رم دو گیگابایتی و در برخی مدلهای قدرتمند ۳ گیگ، قدرت پردازش بالایی به گوشی میدهد. اگر میخواهید با گوشی خود بازیهای سنگین اجرا کنید، حداقل پردازشگر چهار هستهای و رم دو گیگ برای بازیهای دیتادار لازم است یا اگر قصد اجرای برنامههای کاربردی متعدد برای مثال برنامههای ارتباطی و اجتماعی مختلف مانند وایبر، لاین، تلگرام و غیره را دارید، حداقل رم مورد نیاز شما یک گیگ است.
میزان رم و قدرت پردازشی، نقشی اساسی در پردازش دارد. برای مثال گوشی فعلی شما زیاد هنگ میکند، یعنی میزان رم یا پردازشگر آن به نسبت میزان استقاده شما پایین است و باید گوشی موبایل قویتری بخرید. البته این نکته نیز قابل توجه است که پردازشگر قوی مصرف باتری بالایی را میطلبد و عموما باید با باتری گوشی همخوانی داشته باشد. ظرفیت باتری پایین در کنار پردازشگر قوی، باعث میشود هنگام استفاده سنگین شارژ گوشی به سرعت خالی شود.
دوربین گوشی موبایل :
امروزه دوربین در گوشیها نقش مهمی را ایفا میکند. دوربینهای با کیفیت و چند ده مگاپیکسلی به وفور در مدلهای ارایه شده وجود دارند و انتخاب از بین انواع مدلها را سختتر کردهاند. سادهترین راه برای سنجش کیفیت دوربین، اندازه مگاپیکسل دوربین میباشد، اما چه بسا دوربینهای ۱۶ مگاپیکسلی مانند سامسونگ گلکسی S6 وجود دارند که از برخی دوربینهای ۲۰ مگاپیکسلی عملکرد بهتری دارند. بطور کلی کمپانیهای تولید کننده از سنسورهای سونی، کارل زایس و توشیبا استفاده میکنند.
عواملی همچون کیفیت نرم افزارِ دوربین، سایز سنسور(حسگر)، شرکت سازنده ی لنز، اندازه دریچه دیافراگم، دارا بودن لرزشگیر اپتیکال، میزان زوم اپتیکال و یکسری ویژگی دیگر مثل ثبت موقعیت جغرافیایی روی عکس ها،قابلیت تمرکز یا فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus)، قابلیت تشخیص چهره (Face Detection) ، قابلیت عکاسی پانوراما (Panorama) و قابلیت عکاسی HDR از دیگر ویژگی هایی است که بود یا نبود آنها در کیفیت دوربین شما و نهایتا کیفیت تصاویر و فیلم های ثبت شده قطعا تاثیر گذار خواهد بود.
در نتیجه برای مقایسه و خرید تلفن همراهی که در نظر دارید تنها به مقایسه مگاپیکسل دوربین ها بسنده نکنید و بهتر است عکسهای گرفته شده از دوربین گوشیها در شرایط مشابه با هم مقایسه شوند. علاقه مندان به عکاسی موبایل باید دقت بیشتری در مورد انتخاب گوشی دوربینی و دقت و وضوح دوربین به خرج دهند.
دوربین در گوشیها نقش مهمی را ایفا میکند
انواع پورت ها در گوشی های موبایل:
پورت های روی موبایل در حالت کلی به نام micro-USB شناخته می شوند که به سه دسته ی Type-A، Type-B و Type-C تقسیم بندی شده اند و هرکدام نسل پیشرفته تری از نمونه ی قبلی خود هستن. در حالت کلی این کابل دیجیتالی برای افزایش سرعت انتقال داده میان دو گجت طراحی شد و همچنین برای شارژ دوباره دستگاه های موبایل مورد استفاده قرار گرفت.
الان اکثریت غریب به اتفاق گوشی های هوشمند دارای micro-USB از نوع Type-C هستن که قابلیت های زیادی رو برای شما فراهم می کنه، از جمله: پشتیبانی از ورژن های مختلف USB 2.0، USB 3.0 و USB 3.1 و یا منبع تغذیه، درگاه DisplayPort و در بعضی موارد امکان تاندربولت، که طبق رعایت یک استاندارد خاص از شرکت USB-IF مجوز دریافت می کنند و قابلیت هایشان روی لیبلشان ذکر میشود.
حالا همین مدل به سه دسته کوچک تر تقسیم بندی میشود که می توانید با مطالعه اطلاعات روی کابل از این دسته بندی ها مطلع بشید:
پورت USB که نشان از ورژن ۲٫۰ یو اس بی می باشد و سرعت چندانی ندارد.
علامت SS نماینگر عبارت SuperSpeed است و برای ورژن های ۳٫۰ و ۳٫۱ کاربرد دارد.
علامت «۱۰» به معنای سرعت نقل و انتقال داده با حجم ۱۰ گیگابایت بر ثانیه است.
علامت باتری نیز نشان دهنده این است که این کابل برای شارژ دیوایس های مختلف کارایی دارد.
بنابراین اطلاعات وقتی گوشی جدیدی رو می خواهید خریداری کنید می توانید روی کابل نیز تمرکز ویژه ای داشته باشید و با توجه به نیازتان کابل مناسب را به صورت جداگانه خریداری کنید.
گوشی های آیفون اما همیشه تافته ای جدا بافته بودن و پورت های اختصاصی خودشون رو داشتن، از پورت ۳۰-Pin روی آیفون های قدیمی تا امروز که پورت دیجیتال لایتنینگ جای آن ها را گرفته است. پورت لایتنینگ با این منظور روی آیفون طراحی شد که جک ۳٫۵ میلیمتری حذف شود و دیگر فضایی را اشغال نکند، در نتیجه آیفون های جدید اندکی کاهش قطر داشتن و طبق ادعای اپل، به دستگاهی کاملا دیجیتال بدل شده اند.
پورت های روی موبایل در حالت کلی به نام micro-USB شناخته می شوند
نکاتی که هنگام خرید گوشی هوشمند جدید نباید انجام داد :
– زمانی که قصد خرید گوشی هوشمند داشتید باید به این نکته توجه کنید که در ابتدا نباید مستقیما اولین گوشی که دیدید خریداری کنید.
– به دنبال تبلیغات نروید.
– تنها به حرف فروشنده اعتماد نکنید.
– از اولین فروشگاهی که می روید، خرید نکنید.
– به هیچ عنوان برای خریدن یک گوشی بیشتر از استطاعت مالی خود خرج نکنید.
– تنها به خاطر علاقه و وفاداری خود به یک برند، خرید نکنید.
– بهترین مدل های سال گذشته را نیز در نظر بگیرید.
– مشخص کردن اولویتها از یادتان نرود.
گردآوری:بخش کامپیوتر و اینترنت بیتوته
فناوری و تکنولوژی روزآیا موبایل ها به محافظ صفحه نمایش نیاز دارند؟