خرما یکی از قدیمیترین میوههای جهان است که سالیان سال قبل، برای اولین بار در کنار رود نیل در مصر دیده شد.
خرما یک خوردنی مغذیاست که گرسنگی را زود از بین میبرد و در عین حال برای آن دسته از آدمهایی که به شیرینیها علاقهمند هستند، انتخاب خوبی است.
واقعیت این است که خرماها کالری بیشتری نسبت به اغلب میوهها دارند، اما خوشبختانه با وجود شیرینی در این میوه و کالری بالای آن مصرف مقدار مناسب از آن سبب افزایش وزن نمیشود.
در حقیقت اکثر انواع خرماها سدیم و کلسترول و چربی ندارند و به همین دلیل مصرف آن عارضه چندانی بهوجود نمیآورد.
ارزش غذایی:
خرما سرشار از فیبرهاست. هر ۱۰ عدد خرما حدود ۲۳۴ کالری دارد و وجود کلسیم و ویتامین ب۶ و سدیم و اهن و پتاسیم و پروتئین آن را به یک منبع غنی ویتامینها و مواد معدنی لازم انسان تبدیل کردهاست.
خرید:
اکثر سوپر مارکتها خرماهای تازه و یا خشک شده را در لیست فروش خود قرار میدهند. در هر دو حال شما سعی کنید خرمایی را انتخاب کنید که پوست ان نازک باشد و بوی بدی نگرفته باشد و همچنین روی سطح آن اثری از دانههای شکر دیده نشود.
نگهداری:
خرماهای خشک معمولا تا یک سال در یخچال نگهداری میشوند. خرماهای تازه در صورت بستهبندی درست تا حدود هشت ماه در یخچال میمانند و در صورت نگهداری در کابینت منزل یکماه بیشتر قابل استفاده نیستند.
اگر خرما خشک شد با ریختن کمی آب گرم و یا حتی آب میوه شکل بهتری به خود میگیرد.
مراقب باشید که خرما را در محلی که اقلام بو دار همچون سیر وجود دارد، نگذارید زیرا خرما خیلی زود به خود بو میگیرد.
پذیرایی با خرما:
خرما به خودی خود بسیار لذیذ است اما اگر قصد دارید که آن را به تنهایی جلوی مهمانتان بگذارید میتوانید در آن بادام یا قطعات ریز گردو قرار دهید.
به یاد داشته باشید که اضافه کردن خرما به نانها یا کیکها و شیرینیهای خانگی نیز علاوه بر خوشمزه کردن آنها خواص مفید غذایی نیز دارد.
در ضمن با پوست کندن خرما میتوانید آن را در کنار سالاد در بشقابتان قرار دهید. کندن پوست خرما هر چقدر آن را خنک کنید، راحتتر صورت میگیرد. پس آن را با قطعه قطعه کردن، درکنار دیگر دسرها روی میز بگذارید.
منبع : hamshahrionline.ir