دانستنی هایی درباره اوپال
دانستنی هایی درباره اوپال
مجموعه: طلا و جواهرات
اوپال چیست؟
اوپال یک سنگ جواهر نادر و بسیار کمیاب است و متأسفانه به همان اندازه که کمیاب است، به همان اندازه شکننده نیز هست. این سنگ نادر از قیمت بالایی نیز برخوردار است. از انواع این سنگ گرانبها می توان به اوپال آتشین، اوپال مکزیکی، اوپال پرو و اوپال کنیاک اشاره کرد.
برخی از افراد بومی در رابطه با اوپال عقایدی دارند، آن ها معتقدند که نیرویی توسط رنگین کمان در سراسر جهان منتشر می شود که این نیرو تأثیر زیادی در تریج صلح و پویایی زمین دارد. آنها همچنین اعتقاد دارند که همه رنگ های رنگین کمان و آثار آن در میان سنگ ها باقی مانده است و در هنگام درخشش این سنگ ها نیروی بی نظیری در محیط پراکنده می شود، یکی از این سنگ ها همان سنگ اوپال است.
هسته اوپال معمولا دارای رنگ های متفاوتی است
هسته اوپال معمولا دارای رنگ های متفاوتی است و در تأثیر نور، جاذبه بسیار زیادی را فراهم می آورد و به همین دلیل است که سنگ اوپال که به عنوان سنگ ملی استرالیا است؛ کاربرد زیادی در ساخت جواهرات دارد.
واژه اوپال از کلمه ای هندی به معنای سنگ گرفته شده است. سنگ اوپال یا اُپال در انگلیسی (opale) به معنی عقیق به سنگ چشم گربه شهرت یافته است و با نام های دیگری مثل عین الهر یا عین الشمس نیز خوانده می شود. سنگ اوپال یا چشم گربه نوعی سیلیس آبدار است که گاهی اوقات میزان آب آن به ۲۰ درصد هم می رسد. سنگ اوپال در رنگ هایی مثل سفید، سبز، آبی شیری، سرخ و … یافت می شود ولی بیشترین نوع آن سفید و سبز می باشد و کمیاب ترین گونه آن سرخ در زمینه سیاه است.
معروف ترین سنگ های اوپال
1- اوپال ملکه یا چشم گربه آنداموکا که به ملکه الیزابت دوم پیشکش شده است.
2- اوپال ملکه اخگر
3- آتش سوزی تروی، چشم گربهای که توسط ناپلئون به ژوزفین دو بوآرنه پیشکش شد.
4- اوپال دنباله دار هالی، بزرگترین اوپال ( چشم گربهٔ ) نتراشیدهٔ سیاه رنگ
5- ساعت دیواری روبه روی بخش پذیرش ترمینال گراند سنترال منهتن نیویورک.
6- چشم گربه روبلینگ در مؤسسهٔ اسمیتسونیَن.
انواع سنگ های اوپال
اوپال های گرانبها که پدیده زیبای اوپالسانس دارند، رنگ های متعددی را در طیف نوری پدید می آورند و از زوایای مختلف به صورت های گوناگون دیده می شوند.
اوپال های گرانبها رنگ های متعددی را در طیف نوری پدید می آورند
اوپال ها به رنگ زرد و قرمز آتشی که به اوپال آتشین معروف است. با وجود این، پدیده اوپالسانس در این سنگ وجود ندارد و معمولا غیر شفاف است و در مقابل فشار بسیار حساس و شکننده است.
اوپال های معمولی که نوعی مات و بدون درخشش و به رنگ های مختلف دارند.
آب همواره در اوپال ها (به خصوص در انواع قیمتی آن ) وجود دارد ولی مقدارش متغیر است که با گذشت زمان باتبخیر و خروج آب از کانی اوپال، باعث ترک خوردگی و تضعیف پدیده هفت رنگی در آن می گردد که با اشباع این سنگ ها از آب یا روغن از بروز ترک خوردگی آنها جلوگیری می شود. لذا بهتر است اوپال ها را از حرارت و نور خورشید دور نگه داریم.
خواص و فواید اوپال
1- اوپال انرژی های درونی بدن را تقویت می کند و در تقویت دستگاه گوارش به ویژه کمک به معده در هضم غذاموثر است.
2- اوپال به خون سازی بدن کمک می کند و گردش خون را تنظیم می نماید.فاصله شماباثروت،دیدن یک پکیج آموزشی عالی!بدون بخیه و خونریزی ایمپلنت کن!
3- اوپال برای درمان سرطان خون مفید است.
4- اوپال نیروهای منفی شخص را جذب می کند.
5- اوپال نگرانی و افسردگی را تسکین می دهد.
6- اوپال انسان را از سستی و بی حالی باز می دارد.
7- اوپال برای درمان روده ، درد شکم، فشار خون، استخوان درد موثر است.
8- نگاه کردن به این سنگ زیبا، چشمها را به روی زندگی باز می کند و باعث ایجاد شعف و امید، و تقویت صفات نیکو خواهد شد.
معادن اوپال
بزگترین در استرالیا (ماسه سنگ)،برزیل (آتشفشانی)، مکزیک (گدازه های تجزیه نشده)، آمریکا (نوادا،اورگان) (آتشفشانی)،گواتمالا،هندوراس (گدازه های تجزیه نشده)،اندونزی (آتشفشانی) چکسلواکی (گدازه های آتشفشانی)، تانزانیا، عمان است. عمده اوپال استخراجی در دنیا امروزه از این مناطق است.تا پیش از قرن اخیر، بهترین معادن اوپال در كشور چک واسلواكی بوده است. اوپال از جمله جواهرات زیبایی است كه داشتن آن نشانه سلیقه و درک خاص از سنگ های قیمتی است؛ زیرا دارنده آن باید حتماً به خواص و اهمیت این سنگ پی برده باشد.
اوپال های گرانبها رنگ های متعددی را در طیف نوری پدید می آورند
خواص فیزیکی و شیمیایی اوپال
اوپال از سلیکاهای آبدار است که با دمای پایین ته نشین می شود و جزو سنگ های رسوبی به حساب می آید و می تواند در ترک ها، اتصالات و حفره ها، صخره های رسوبی، آتش فشانی و دگرگونی ته نشین شود. معمولا 3 تا 30 درد اوپال، آب است. سختی آن 5.5 – 6.5، وزن مخصوص 1.98 – 2.5 و ضریب شکست 1.37 – 1.52 است. شفافیت آن می تواند از شفاف تا مات باشد. هرچند زمینه سنگ اوپال، تیره تر باشد تا پدیده آن واضح تردیده شود، با ارزش تراست، پس به طور کلی اوپال سیاه (black opal) از اوپال سفید (white opal) ارزش بیشتری دارد. اوپال را هم مثل مروارید باید هر چند وقت یکبار در آب گذاشت.
سنگ بستر اوپال welo از سنگ های آتشفشانی (volcanic rock)، ریولیت است. اوپال های mezezo حفره های ریولیت را پر می کنند و تشکیل دانه هایی (nodules) می دهند.
منبع : mashrooh.com