مافین چغندر و شکلات
مافین چغندر و شکلات
مجموعه: آموزش شیرینی پزی
یک کیک که واقعا واقعا خوشمزه خوشرنگ و از همه مهمتر بافت خوبی دارد و بوی لبو هم می دهد .
مواد لازم برای تعداد ۹ تا ۱۰ عدد مافین سایز استاندارد :
شکلات تیره ( نه شکلات تلخ )
۱۱۵ گرم
کره
۱۱۵ گرم یا ۱/۲ پیمانه
چغندر
۲۵۰ گرم پخته شده و پوست کنده
تخم مرغ
۳ عدد کمی با چنگال زده شده
* آرد سلف رایزینگ
۲۲۵ گرم یا ۲ پیمانه
بکینگ پودر
۱/۲ ق چ
شکر دانه ریز
۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه
آرد کامل گندم
۱و ۱/۲ تا ۲ ق غ جهت پاشیدن روی مافین
مواد لازم برای شکلات فراستینگ :
خامه ۳۵ % یا دابل کرم یا هوی کرم
۲۵۰ میلی لیتر یا ۱ پیمانه
شکر قهوه ای روشن
۷۵ گرم یا ۱/۳ پیمانه
وانیل مایع
۱ ق چ
شکلات تیره
۱۵۰ گرم
چند نکته :اول اینکه من مواد را نصف کردم پس اگر در عکسها می بینید مواد اولیه با مقدار نمی خواند به این دلیل است نکته دوم اینکه این کیک بدون فراستینگ هم خوشمزه می شود ولی با فراستینگ بهتر و اگر با فراستینگ درست کردید چون خامه دارد حتما دو روزه مصرفش کنید.
قالب مافینی که استفاده کردم ۱۲ تایی ولی از اون سایز متوسط ها چون با اینکه رسپی را نصف کردم همین ۱۰ تا مافین درست شد.* دستور تهیه آرد Self-Rising هم می توانید در این لینک ببینید. فقط باید به آرد معمولی بیکینگ پودر و نمک اضافه کنید.طرز تهیه :ابتدا فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید.و داخل سینی مخصوص مافین کپسول کاغذی بچینید یا اینکه چرب کنید و بدون کپسول کاغذی مافین را درست کنید.
لبوها را که قبلا پختید و پوست گرفتید با رنده درشت رنده کنید.شکلات را خرد کنید و با کره داخل ظرفی بریزید که بتوانید بن ماری کنید یا روی کتری آبجوش بگذارید و هم بزنید تا کره و شکلات آب شود و مخلوط شود و بعد از روی شعله بردارید.
آرد و بکینگ پودر و شکر را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید و الک کنید.چغندرها را با شکلات و کره آب شده مخلوط کنید و تخم مرغ زده شده را اضافه کنید. نیازی به استفاده از همزن ندارید و تخم مرغها را کمی با چنگال بزنید و بعد از اضافه کردن به مایه شکلات و چغندر سریع هم بزنید چون شکلات گرم هست و ممکنه تخم مرغ ببنده و در آخر مخلوط آرد و شکر الک شده را در سه مرحله جداگانه اضافه کنید و فولد کنید ( هم نزنید) و بعد با قاشق مخلوط را داخل کپسولها بریزید.
و با الک کوچک روی مافین ها آرد کامل بپاشید. در دستور اصلی در اینجا از آرد Rye استفاده می کند که می دانم تو ایران به سختی گیر می آید در اینجا می توانید از آرد کامل استفاده کنید ولی بطورکلی آرد کامل نمی تواند جایگزین آرد Rye شود.
سینی را داخل فر گذاشته و به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.بعد از اینکه از فر در آوردید بگذارید مافین ها داخل قالب به مدت ۵ دقیقه بماند و بعد روی رک سیمی بگذارید تا خنک شود و فراستینگ آماده شده را روی آن بریزید.
برای درست کردن فراستینگ تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی شعله بگذارید تا به جوش آید، به محض اینکه به جوش آمد از روی شعله بردارید و شکلات خرد یا رنده شده را داخل آن بریزید و هم بزنید تا شکلات آب شود.
منبع : ghashoghchangal.com
پخت انواع کیک و شیرینیطرز تهیه شیرینی نوقا شیرینی بژیشکلات گردویی اتریشیطرز تهیه شیرینی نارگیلیطرز تهیه شیرینی نان چایی طرز تهیه شیرینی کاکا